Het ontstaan van Mag-ie

Mag-ié een nieuw orkest ! Is het toverkunst dat er weer een nieuw orkest uit de grond wordt gestampt of is het gewoon een ontzettende leuke gezellige groep muzikanten die er samen weer een leuk feestje van wil maken. Wij zijn in ieder geval er van overtuigd dat het voor een leuke en gezellige groep is en zeker geen toverkunst.

Vrijdag 2 mei 2014 is de datum dat we voor het eerst zijn gaan repeteren. Met nog een kleine groep muzikanten zijn we bij elkaar gekomen. Maar ondanks dat we nog maar met een kleine bezetting zijn klonken de eerste twee nummers al erg goed. Maar wat veel belangrijker was iedereen had er weer zin in en alle neuzen staan dezelfde kant op.

Boer Robben is onze eerste locatie waar we repeteren. Vooraf lekker een biertje pakken en tussendoor wat muziek maken. In de vernieuwde tuinkamer van Boer Robben. En onze eerste toeschouwers staan door de ramen al te kijken, luisteren en te hossen.

Na het repeteren zouden we beslissen wat we wilden gaan doen. Zou het haalbaar zijn, heeft iedereen er zin in en kennen we wellicht nog muzikanten die zouden willen aansluiten. De eerste twee vragen werden al snel volmondig met JA beantwoord en er werd besloten door te gaan met repeteren. Ook wordt de naam besproken en ook daar zijn we snel uit. Magie of is het Mag-ié. Daar zijn we het dan nog niet over eens of beter gezegd hebben we het niet eens over gehad. In de periode erna gaan we aan de slag met het bedenken van een logo en het inrichten van een website.

Nadat het bij Boer Robben lastig was om te repeteren op de vrijdagavond zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie. Gelukkig hadden we snel een ander onderkomen namelijk de Druiventros. We gaan ons best doen om er carnaval 2015 een gezellig en magisch carnavalsseizoen van te maken.

De naam is uiteindelijk Mag-ie geworden. Kleding wordt besteld ! Muzikanten worden nog extra gezocht. Kortom volop ontwikkeling.


We hopen dat het resultaat er mag zijn en we weten zeker dat het de komende weken, maanden alleen maar beter gaat worden. We gaan een gezellige periode tegemoet en zullen er met carnaval 2015 staan !

Vrijdag 12 september 2014 de vakantieperiode zit erop ! De eerste vrijdag weer bij elkaar onder het genot van een lekker biertje en een bitterbal. Blijkt dat de magische krachten ook in de vakantieperiode en de weken erna uitwerking hadden. We mogen weer 7 nieuwe leden verwelkomen welke besmet zijn met de magische klanken van Mag-ie. We hebben dan ook een volwaardige groep muzikanten waarmee we aan het repeteren zijn. Extra muzikanten blijven welkom !!!

We gaan vanaf heden elke vrijdag repeteren. Al is het maar voor de gezelligheid !Op 18 oktober 2014 zijn we zo goed als compleet ! We zijn ondertussen al met 15 muzikanten bij elkaar. We kunnen nog versterking gebruiken op trompet en trombone en dan zijn we echt helemaal rond !! Repetities gaan goed maar zijn vooral gezellig. De eerste feesten worden voorbereid en het programma wordt gemaakt ! Mag-ie gaat feesten tijdens carnaval 2015 ! Gaan jullie mee ?!?!?!

Carnaval 2015 zit er weer op en het was een gezellig feestje ! Onze likes op facebook gaan goed ! Al meer dan 200x na carnaval 2015. We gaan dan ook voor de 300 like voor Carnaval 2016. Ook in de samenstelling van de groep is weer het een en ander veranderd. Jorieke, Eelco, Inka & Liesbeth hebben bedankt en zijn gestopt bij Mag-ie. Maar gelukkig mogen we ook weer diverse nieuwe muzikanten verwelkomen. John, Michael, Ans,Martijn & Lion hebben de groep weer aangevuld. Wil is overgestapt van de grote trom naar de trombone ! Kortom weer volop wisselingen. Maar het lijkt erop dat we carnaval 2016 dan ook met 15 muzikanten gaan vieren. We zouden eventueel nog trompettisten, tenor saxen en baritons kunnen gebruiken. Heb je zin meld je dan snel aan !

De voorbereidingen voor carnaval 2017 is weer in volle gang. De eerste vooroptredens staan al gepland en de nieuwe nummers staan op de lessenaars. Net zoals vele andere kapellen kunnen we nog steeds muzikanten gebruiken. En zelfs voor het eerst in het bestaan van Mag-ie gaan we samen met Amarant een carnavalsfeest organiseren. Welke kruik kan de gezellige en drukke feesten bij Amarant niet meer herinneren. We hopen dan ook dat jullie op de zaterdagmiddag de weg naar de Bredaseweg massaal kunnen vinden.

We hebben zin in ons derde carnavalsjaar. Ook dit jaar zullen we weer op diverse voorfeesten te zien en te horen zijn en gaan we ook proberen dit jaar tijdens carnaval wat vaker in Kruikenstad aanwezig te zijn.

En het was weer een geslaagde carnaval ! Evalueren is eigenlijk niet nodig ! Het was weer een geweldig feestje ! Robert heeft zich als trompettist aangesloten bij onze band ! En we gaan in april weer van start. En de voortekens lijken goedgezind. Gwen die weer graag terugkomt om mee te spelen ! Lisa die niet alleen maar wil invallen maar ook gewoon als vaste muzikant mee gaat doen ! En we hebben 3 nieuwe aanmeldingen ontvangen ! en dan ook nog een twee muzikanten die graag willen komen invallen.

Kortom we hebben er zin in Muziek wordt bedacht en geschreven en in april gaan we weer van start.

En hoe we van start zijn gegaan ! April 2017 gaat de boeken in als de start met veel nieuwe aanmeldingen ! Helaas heeft Robert toch aangegeven te moeten stoppen. Maar Gwen, Lisa, Marieke, Serge, Bianca, Linda & Marco hebben zich aangesloten bij Mag-ie. We gaan door de grens van 20 muzikanten heen.

En wat ons betreft groeien we lekker door ! Op weg naar de grote van een Bossche kapel ! En een touringcar heeft plek voor 50 man dus we kunnen nog wel ff doorgroeien ! Dus twijfel niet en sluit gewoon bij ons aan ! Wij gaan ervoor en hebben nu al zin in carnaval 2018 !

En dan is carnaval 2018 een feit en gaan we op weg naar carnaval 2019. Afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest waarin best veel is gebeurd. Zowel positief als ook wat minder leuke zaken. Zo waren we trots dat we door de grens van 20 muzikanten zijn gegaan. Alleen blijkt dat het toch moeilijk is om de groep bij elkaar te houden. Na carnaval 2018 hebben er dan ook diverse muzikanten aangegeven te gaan stoppen bij Mag-ie. Bianca was net voor de carnaval al gestopt, Lion en Marie Therese hebben tijdens de evaluatie aangegeven dat zij de muziekinstrumenten het wel verdiende pensioen wilde gaan gunnen ! En na de eerste repetitie hebben Frank, Ina, Freek, Gwen, Johan en Lisa aangegeven te gaan stoppen. Kortom een uitstroom van 8 mensen na de carnaval.

Gelukkig hebben we Robert in 2018 terug mogen verwelkomen en zijn we vol goede moed aan het repeteren. Onze huidige bezetting is dan ook 5 trompetten, 3 trombones, 2 alt-saxen, 1 tenor sax, 1 sousafoon en 1 grote trom. Kortom muzikale aanvulling is meer dan welkom. Houd onze website in de gaten want wij garanderen dat wij de komende maanden nieuwe muzikanten mogen verwelkomen !